Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

BIO maca sproszkowany korzeń 500g

68,99 zł
Brutto

Wzmacnia układ odpornościowy, zmniejsza niepłodność, na erekcję, wykazuje działanie anaboliczne, eliminuje zmęczenie, opóźnia procesy starzenia się.

Ilość
dostępny w magazynie

  • Szybkie i bezpieczne płatności realizowane za pomocą PayU Szybkie i bezpieczne płatności realizowane za pomocą PayU
  • Wysyłka 24-72h kurierem DPD lub paczkomaty InPost Wysyłka 24-72h kurierem DPD lub paczkomaty InPost
  • Jeśli się rozmyślisz możesz zwrócić towar w ciągu 14 dni. Pamiętaj! Produkt musi być nienaruszony. Jeśli się rozmyślisz możesz zwrócić towar w ciągu 14 dni. Pamiętaj! Produkt musi być nienaruszony.

Bio maca sproszkowany korzeń 500 g

Fizyczny i umysłowy fitness

Maca (Lepidium meyenii) to typowy adaptogen, pełen białka, witamin i minerałów. Wzmacnia układ odpornościowy, zmniejsza problem niepłodności, wzmaga erekcję, wykazuje działanie anaboliczne. Eliminuje zmęczenie, opóźnia procesy starzenia się, reguluje gospodarkę hormonalną. Łagodzi objawy związane z menopauzą. Surowiec pochodzi z ekologicznych upraw w Peru.

Maca (Lepidium meyenii)

Maca jest odporną wieloletnią rośliną uprawianą w Andach, na wysokości od 3300 - 4500 m. n.p.m. Do użytkowych części rośliny należy korzeń bulwiasty, który wygląda jak duża rzodkiew (do 8 cm średnicy).

W przeciwieństwie do innych roślin bulwiastych, maca wyrasta z nasion. Rośnie w strefie zwanej "suni" oraz "puna", w których niskie temperatury i silne wiatry nie pozwalają na wzrost większości innych roślin.

Maca zawiera:  alkaloidy, aminokwasy, beta-ekdyzon, węglowodany, kwasy tłuszczowe, glukozynolany, p-metoksybenzyl izotiocyjanianu, białko, saponiny, sitosterole, stigmasterol, garbniki, witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, witamina E oraz minerały: żelazo, magnez, potas, wapń, sód, fosfor, jod, cynk.

Polecamy 3 do 5g (od 1/2 łyżeczki do 1 łyżeczki) macy jako dodatek do deserów, koktajli lub jogurtu.

Zawartość netto: 500 g

Kraj pochodzenia: Peru

Spośród witamin obecnych w mace wymienić należy następujące:

- witamina A - ok. 0,07 mg/100 g,
- witamina B1 - ok. 0,15 mg/100 g,
- witamina B2 -
- witamina B6 - ok. 0,31 mg/100 g,
- witamina C - ok. 3,1 mg/100 g,
- witamina E -

Sole mineralne, jakie zawiera korzeń macy to:

- wapń - ok. 260 mg/100 g,
- żelazo - ok. 17 mg/100 g,
- miedź - ok. 6 mg/100 g,
- cynk - ok. 4 mg/100 g,
- mangan - ok. l mg/100 g,
- potas - ponad 2 g /100 g.

 
Kronthaler, jeden z najsłynniejszych austriackich alpinistów zdobywca Nanga Parbat (8125 m), najdalej na zachód wysuniętego ośmiotysięcznika twierdzi: „by sprostać nadludzkim wymaganiom, a dokładniej - skłonić się do wysiłku, całkowicie polegałem na macy, którą regularnie przyjmowałem. Byłem zupełnie przekonany o jej skuteczności”.

ZDZ-BIO9

Opis

Waga [g]
500

Specyficzne kody

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii: